Founding Fathers

Meer dan 20 jaar geleden sloegen het VIAS institute, het voormalige Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) en de Belgische Brouwers de handen in elkaar: het BOB-concept was geboren. Maak anno 2017 kennis met de gedreven stichters.

Het BOB-concept werd in 1995 boven de doopvont gehouden door het VIAS institute en de Belgische Brouwers. Al meer dan 20 jaar zetten deze ‘founding fathers’ zich in om het aantal verkeersslachtoffers door alcohol terug te dringen.

De Belgische Brouwers en Assuralia, de Beroepsvereniging van Verzekeringsondernemingen, zijn de hoofdpartners van het VIAS institute bij de sensibilisatiecampagnes voor alcoholpreventie in het verkeer. Samen met de Vlaamse Stichting voor Verkeerskunde, Brussel Mobiliteit en het Agence wallonne pour la Sécurité routière doen zij BOB in de drie gewesten leven.

Stichters

VIAS instituteHet VIAS institute, het voormalige Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV), draagt actief bij aan de duurzame vermindering van het aantal verkeersslachtoffers in België en aan de verbetering van de verkeersleefbaarheid.

Belgische BrouwersDe Belgische bieren zijn er om van te genieten. Maar alcohol en verkeer gaan niet samen, dus nodigen de Belgische Brouwers iedereen uit om mee te BOBben.

Hoofdsponsor

AssuraliaVerzekeraars verkiezen veilig verkeer, daarom hebben zij een boontje voor al wie meeBOBt.

Hoofdpartners

Brussel MobiliteitVerplaatsingen in en rond het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, daar ligt deze organisatie wakker van. Ook BOB past perfect in dit plaatje… 

Vlaams Departement Mobiliteit en Openbare WerkenAls overheidsinstantie is de bekommernis om het welzijn en de veiligheid van alle burgers groot, zeker ook als ze de weg op gaan. 


Vlaamse Stichting VerkeerskundeDe VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) heeft als missie om iedereen mee te krijgen voor veilig verkeer. Omdat drinken en rijden nog altijd één van de belangrijkste killers is op de weg, zetten wij volop onze schouders onder de BOB-campagne!

Agence wallonne pour la Sécurité routière

Bedankt om mee te BOBben!

De volgende organisaties zetten als partner hun sterke schouders onder de BOB-campagne:

  • Brandweer Vereniging Vlaanderen
  • Carrefour
  • De Lijn
  • FeBed
  • FPLUSF
  • GTL-Taxi
  • Horeca Vlaanderen, Brussel, Wallonie
  • MIVB
  • Politie