Salade van gerookt wild met rood fruit en tomaten

De toetsen van karamel komen mooi door en versmelten met de honingsmaken. De zouten van het gerookte wild en de zure smaken van rood fruit en tomaten zorgen voor een mooie samenhang.

BOB-voorgerecht met Palm NA (≤ 0,25% vol. alc.)

Wat hebt u nodig?

  • 200 g kerstomaatjes
  • 200 g mengeling van rood fruit (framboos, aardbei, aalbes, cassisbes, …)
  • 2 sneetjes briochebrood, in blokjes
  • 200 g gerookte ham van wild zwijn
  • 2 el frambozenstroop
  • 1 dl coulis van rood fruit

(voor 8 pers.)

Hoe bereidt u het voorgerecht?

  • Snij de tomaatjes in kwartjes en halfjes om een gemengd geheel te bekomen. Kruid met peper en zout. Doe hetzelfde met de frambozen en de aardbeien. Meng het rode fruit door de tomaten. Verdeel dit over de 8 kommetjes.
  • Smelt de frambozenstroop in de coulis van rood fruit.
  • Snij de ham in zeer dunne schijfjes, zoals voor een carpaccio. Rol op en snij in 2 helften.
  • Dresseer de ham in de kommetjes, op de tomaten. Doe er ook de blokjes briochebrood bij. Bedruip alles met de frambozenstroop en werk af met verse basilicum.

(bereidingstijd: ± 15 min.)