Toast met bloedworst, appel en wilde paddenstoelen

Zachte indronk met een volledig smakenpalet. Licht bitter, beetje zoet van de mouten. Door de appel koud en warm te gebruiken bij een zoete toast van brioche krijgt u een mooi samenspel.

BOB-tussengerecht met Jupiler 0,0 (0,0% vol. alc.)

Wat hebt u nodig?

  • 4 sneetjes briochebrood
  • 4 sneetjes zwart brood of pumpernickel
  • 1 zwarte pens
  • 1 witte pens
  • 2 appels
  • gembersiroop
  • 400 g buikspek
  • 200 g mengeling van paddenstoelen (shiitake, anijszwam, kastanjechampignon, …)

(voor 8 pers.)

 Hoe bereidt u het tussengerecht?

  • Doe het zwart brood in de mixer en maal zeer fijn. Droog het daarna in de oven op 90°C, gedurende 1 uur. Toast ondertussen het briochebrood.
  • Snij de pensen in schijfjes van 1,5 cm en leg ze in een beboterde schaal.
  • Snij de appel in partjes (8 per appel) en bak ze aan op een zacht vuurtje. Leg ze dan bij op de schaal en giet er een beetje gembersiroop over. Plaats dit geheel in een voorverwarmde oven van 180°C, gedurende 5 minuten.
  • Snij het spek in kleine blokjes en doe ze in een koude pan. Zet ze op een vuur met kleine vlam.
  • Voeg de paddenstoelen toe wanneer het spek mooi begint te kleuren. Laat mooi doorbakken en blus de pan net op het einde even met Jupiler 0,0.

(bereidingstijd: 1 u. in de oven + 20 min.)

Uw gerecht dresseren?

Steek met een dresseerring een rondje uit de toast en leg de toast op het bord. Vul het gaatje met het spek en de paddenstoelenmengeling. Dresseer de appel en de pensen op en rond de toast. Leg het uitgestoken rondje er terug op en werk af met het poeder van zwart brood.