BOB-CAMPAGNE WINTER 2016-2017

Nul op! Bedankt BOB

Genieten is de boodschap, maar nog belangrijker is het om niet te drinken als je nog moet rijden. Want een échte BOB heeft nul op. Met de wintercampagne ‘Nul op! Bedankt BOB’ wilden het Vlaams Gewest, Wallonië, Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, AWSR, Assuralia, de Belgische Brouwers en het BIVV het verantwoordelijke rijgedrag van BOBs aanmoedigen die tijdens de eindejaarsfeesten geen alcohol consumeren wanneer ze nog moeten rijden en afhankelijk van de situatie in een alternatieve BOB-maatregel voorzien.

De wintercampagne zette sterk in op lokale acties in samenwerking met de kerstmarkten en op de online wedstrijd ‘Wie wordt BOB van de week?’ waarmee talrijke BOBs in de bloemetjes werden gezet. 

BOBbelbox-actie: 120 filmpjes om BOB te bedanken

Van 21 tot en met 29 december streek de BOBbelbox neer op vijf verschillende kerstmarkten in België: Hasselt, Namen, Brugge, Brussel en Oostende. Aan de hand van een persoonlijke videoboodschap bedankten meer dan 120 BOB-liefhebbers hun favoriete BOB voor alle veilige ritten. Ontdek de vijf leukste BOBbelbox-filmpjes.

De BOBbelbox-actie was een gezamenlijk initiatief van Assuralia, de Belgische Brouwers en het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV), in samenwerking met het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest, het Vlaamse en het Waalse Gewest. Met de BOBbelbox-actie zetten het BIVV en zijn partners de BOBs in de verf die niet drinken wanneer ze nog moeten rijden.

Een overnachting cadeau

Net zoals de eindejaarsfeesten, zit de wedstrijd ‘Wie wordt BOB van de week?’ erop. Je kon jouw BOB nomineren op bedanktbob.be en hem of haar op die manier extra bedanken om jou veilig thuis te brengen. Diegene met de meeste stemmen of met de meest originele boodschap maakte kans op een ‘Bongo bedankt BOB’-cadeaubon ter waarde van 99,90 euro.

Tussen 25 november en 31 januari zijn er 1.655 deelnames geregistreerd en in totaal werden er 49.430 stemmen uitgebracht. Hieruit werden 32 winnaars geselecteerd die de ‘Bongo bedankt BOB’-cadeaubon konden inruilen voor een fijne slaapplaats in een comfortabel hotel tijdens de feestdagen.