BOBtails

Zet de zomer fris en fruitig in met de natuurlijke alcoholvrije cocktails van BOB. Ontdek hoe je alcoholvrije bieren makkelijk kan combineren tot fruitige BOBtails. Proef de ultieme BOB-dorstlesser met de echte smaak van bier. Van de eerste santé tot de laatste tournée, altijd nul op!

Samengesteld voor BOB door Hilaire Spreuwers, Gastronomieconsulent voor Horeca Vlaanderen.

Palm Sunset Dream

Ingrediënten

  • 2 cl grenadinesiroop
  • 15 cl Palm NA (≤ 0,25% vol. alc.)
  • 5 cl ananassap
  • 2 cl citroensap
  • crushed ice (om het glas te koelen)

Bereiding

  1. Schep een martiniglas vol met crushed ice om het glas te koelen.
  2. Doe het ijs uit het glas na 5 minuutjes.
  3. Schenk het ananassap en citroensap in het glas.
  4. Vul het glas aan met de Palm NA tot 1 cm onder de rand.
  5. Schenk als laatste de grenadinesiroop in het glas.

Hoegaarden Sweet

Ingrediënten

  • 25 cl Hoegaarden Wit 0,0 (0,0% vol. alc.)
  • 25 cl cranberrysap
  • 2 cl rietsuiker (vloeibaar)
  • 2 cl limoensap
  • citroenschil
  • crushed ice

Bereiding

  1. Schep een stevig glas vol crushed ice.
  2. Doe alle ingrediënten in een cocktail shaker.
  3. Schenk de BOBtail door een strainer tot het glas.
  4. Vul aan met crushed ice tot de rand.
  5. Werk af met stukjes citroenschil.

Jupiler Fizz

Ingrediënten

  • 150 ml gemberthee
  • 150 ml sodawater
  • 250 ml Jupiler 0,0 (0,0% vol. alc.)
  • 2 cl vlierbloesemsiroop
  • 2 cl moutazijn
  • 1 stukje sinaasappelschil

Bereiding

  1. Doe een hoog cocktailglas vol met ijsblokjes.
  2. Schenk de gemberthee, het sodawater en de Jupiler 0,0 in een grote schenkkan.
  3. Meng goed door elkaar.
  4. Doe de vlierbloesemsiroop en de moutazijn bij de thee.
  5. Schenk het cocktailglas vol en werk af met een stukje sinaasappelschil.

Hoegaarden Garden

Ingrediënten

  • 8 cl Hoegaarden Rosé 0,0 (0,0% vol. alc.)
  • 10 frambozen
  • 5 blauwe bosbessen
  • 1 cl rietsuiker (vloeibaar)
  • 1 koffielepel rietsuiker
  • 1 cl violetsiroop
  • 2 cl vers limoensap
  • crushed ice
  • partje limoen

Bereiding

  1. Doe de frambozen samen met de blauwe bosbessen in het glas.
  2. Voeg de rietsuiker, het limoensap, de vloeibare rietsuiker en de violetsiroop toe.
  3. Stamp aan met een muddler.
  4. Vul het glas met crushed ice.
  5. Voeg 8 cl Hoegaarden Rosé 0,0 toe.
  6. Roer alles goed om.
  7. Vul het glas tot de rand met crushed ice.
  8. Werk af met een limoenpartje.

Maes Golden Summer

Met Maes Radler Citroen 0,0% kan het feest zo beginnen!

Ingrediënten

  • 33 cl Maes Radler Citroen 0.0% (0,0% vol. alc.)
  • met natuurlijk citroensap
  • 1 citroenschijfje

Bereiding

  1. Schenk 33 cl Maes Radler Citroen 0.0% in een hoog bierglas.
  2. Optimale schenktemperatuur: 3°C.
  3. Voeg ijsblokjes toe.
  4. Werk af met een schijfje citroen.