Citroentaartje met meringue

Fruitig zoet met licht zurige impressies. Een mooie verlenging van het gerecht naar het glas.

BOB-dessert met Hoegaarden Radler Lemon & Lime 0,0 (0,0% vol. alc.)

Wat hebt u nodig?

Voor het taartje:

  • 200 g Bastognekoekjes
  • 75 g boter

Voor de citroencrème:

  • 2 eieren
  • 125 g suiker
  • 50 g boter
  • 1 dl citroensap
  • ½ gelatineblaadje

Voor de meringue:

  • 150 g eiwit
  • 250 g suiker
  • 1 dl water
  • zeste van 1 citroen

(voor 8 pers.)

Hoe bereidt u het dessert?

  • Verkruimel de Bastognekoekjes.
  • Smelt de boter en meng ze door de fijn verkruimelde koekjes tot een mooi geheel.
  • Doe het koekjesdeeg in dresseerringen en zet in de koelkast.

(bereidingstijd: 3 min.)

De citroencrème

  • Kook het citroensap met de boter.
  • Klop de 2 volledige eieren met de 125 g suiker wit en meng het door de citroenmassa. Breng dit terug aan de kook. Haal van het vuur en laat kort afkoelen. Meng er het geweekte ½ gelatineblaadje door.
  • Verdeel de mengeling over de ringen en zet opnieuw koud weg.

(bereidingstijd: 10 min.)

De meringue

  • Zet het water samen met de 250 g suiker op een vuur en verwarm tot 120°C.
  • Doe de eiwitten in een keukenrobot en klop deze op. Doe hier de zeste van citroen bij.
  • Giet het suikerwater er in één dun straaltje bij en laat kloppen tot het koud is.

(bereidingstijd: 15 min.)

Uw dessert dresseren?

Haal het taartje uit de ringen. Dresseer er de meringue op en laat kort bruinen!