Fruitig zoet met licht zurige impressies. Een mooie verlenging van het gerecht naar het glas.
BOB-dessert met Hoegaarden Radler Lemon & Lime 0,0 (0,0% vol. alc.)
Wat hebt u nodig?
Voor het taartje:
- 200 g Bastognekoekjes
- 75 g boter
Voor de citroencrème:
- 2 eieren
- 125 g suiker
- 50 g boter
- 1 dl citroensap
- ½ gelatineblaadje
Voor de meringue:
- 150 g eiwit
- 250 g suiker
- 1 dl water
- zeste van 1 citroen
(voor 8 pers.)
Hoe bereidt u het dessert?
- Verkruimel de Bastognekoekjes.
- Smelt de boter en meng ze door de fijn verkruimelde koekjes tot een mooi geheel.
- Doe het koekjesdeeg in dresseerringen en zet in de koelkast.
(bereidingstijd: 3 min.)
De citroencrème
- Kook het citroensap met de boter.
- Klop de 2 volledige eieren met de 125 g suiker wit en meng het door de citroenmassa. Breng dit terug aan de kook. Haal van het vuur en laat kort afkoelen. Meng er het geweekte ½ gelatineblaadje door.
- Verdeel de mengeling over de ringen en zet opnieuw koud weg.
(bereidingstijd: 10 min.)
De meringue
- Zet het water samen met de 250 g suiker op een vuur en verwarm tot 120°C.
- Doe de eiwitten in een keukenrobot en klop deze op. Doe hier de zeste van citroen bij.
- Giet het suikerwater er in één dun straaltje bij en laat kloppen tot het koud is.
(bereidingstijd: 15 min.)
Uw dessert dresseren?
Haal het taartje uit de ringen. Dresseer er de meringue op en laat kort bruinen!