De Belgische Brouwers, trots op de brouwerijen van bij ons

Founding Father van BOB

Met een verhaal dat teruggaat tot de middeleeuwen is de Federatie van Belgische Brouwers een van de oudste beroepsverenigingen ter wereld. Ze verdedigt met trots de belangen van nagenoeg alle brouwerijen in het land.

De Belgische biersector informeren, ondersteunen en adviseren, dat is het streefdoel van de organisatie. Zo kan hij efficiënt anticiperen op de talrijke socio-economische uitdagingen. Én hij doet dat goed! Zo werd de biercultuur in België in 2016 uitgeroepen tot UNESCO Immaterieel Cultureel Erfgoed. Niet in het minst omdat de biersector er in België in slaagt om zich steeds weer aan te passen aan de veranderende maatschappij en daarbij de nodige maatregelen treft om overmatig alcoholgebruik te bestrijden. 

BOB Partner van het eerste uur

De Belgische bieren zijn er om van te genieten. Maar alcohol en verkeer gaan niet samen.

Als BOB-partner van het eerste uur, dragen de Belgische Brouwers bij tot de bewustwording van de belangrijke maatschappelijke verantwoordelijkheden die horen bij alcoholhoudende dranken, zoals bier. Ze pleiten op actieve wijze voor een gematigde alcoholconsumptie en willen ongepaste consumptiepatronen helpen bestrijden. Daarom roepen ze bierliefhebbers steevast mee op om zich als BOB te gedragen wanneer ze zich in het verkeer begeven.


BOB en de Belgische Brouwers zijn als twee handen op een buik!

Denk maar aan de BOB-bierviltjes, waarvan jaarlijks miljoenen exemplaren worden verdeeld over de horecazaken in heel België dankzij de hulp van de brouwerijen en drankencentrales. Of het perfecte alternatief voor wie na een uitstap nog moet rijden: zo kan je kiezen uit een waaier van heerlijke BOBtails op basis van de verschillende alcoholvrije bieren van bij ons.

Elke keer opnieuw is er de steun van de Belgische Brouwers voor de verspreiding van de sensibiliserende BOB-boodschap, zelfs tot bij de liefhebbers van ons Belgische bier.