Roulade van fazant met groene kool, een crème van peterselie en van maïs

In de smaak van het bier zitten veel granen en maïs. Een aantal van de niet-vergiste moutsuikers zorgen voor een zoete toon. De combinatie van zachte fazant met groene kool, peterselie en maïs maakt het palet compleet.

BOB-hoofdgerecht met Maes Pils Alcoholvrij (0,4% vol. alc.)

Wat hebt u nodig?

Voor de roulade van fazant:

  • 1 fazantenfilet per persoon
  • 200 g gehakt
  • 50 g pistachenoten
  • 1 groene kool
  • crépinette

Voor de peterseliecrème:

  • 100 g mascarpone
  • 1 bussel peterselie

Voor de maïscrème:

  • 850 g maïs (in blik)
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas

(voor 4 pers.)

Hoe bereidt u het hoofdgerecht?

  • Maak de fazantenfilets schoon. Leg elke filet tussen 2 vellen plasticfolie en sla ze plat met een houten hamer of steelpan.
  • Snij de nerven uit de bladeren van de groene kool. Blancheer ze kort in kokend en goed gezouten water. Blus ze onmiddellijk in ijswater.
  • Leg een crépinette open op het werkvlak en leg hierop een blad groene kool. Kruid dit met peper en zout. Leg er dan de fazantenfilet op. Herhaal voor elke filet.
  • Hak de pistachenoten fijn. Meng ze met het gehakt en breng op smaak.
  • Leg de mengeling op de fazantenfilets. Rol elke filet samen met het mengsel op tot een roulade.
  • Pak elke roulade in met de plasticfolie en daarna met aluminiumfolie. Blancheer de roulades 16 min.
  • Pak de roulades uit en bak ze mooi bruin aan vóór het serveren.

(bereidingstijd: 25 min.)

Hoe bereidt u de peterseliecrème?

  • Hak de peterselie fijn.
  • Breng de fijngehakte peterselie in een blender samen met 30 g mascarpone. Laat de blender 5 min. draaien op de hoogste stand.
  • Voeg vervolgens de rest van de mascarpone toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de crème in een spuitzak om uw gerecht feestelijk te dresseren.

(bereidingstijd: 10 min.)

Hoe bereidt u de maïscrème?

  • Doe de maïskorrels in een blender. Laat de blender 10 minuten draaien op de hoogste stand.
  • Wrijf het bekomen mengsel door een fijne zeef.
  • Warm het mengsel op en voeg er de Parmezaanse kaas bij.
  • Voeg kippenbouillon toe om de gewenste dikte te bekomen.

(bereidingstijd: 15 min.)

Uw gerecht dresseren?

Dresseer de fazantenroulade op een bord samen met de crème van peterselie en van maïs. Tip: Serveer met amandelkroketjes.