Roulade van fazant met groene kool, een crème van peterselie en van maïs

In de smaak van het bier zitten veel granen en maïs. Een aantal van de niet-vergiste moutsuikers zorgen voor een zoete toon. De combinatie van zachte fazant met groene kool, peterselie en maïs maakt het palet compleet.

BOB-hoofdgerecht met Maes Pils Alcoholvrij (0,4% vol. alc.)

Wat hebt u nodig?

Voor de roulade van fazant:

  • 1 fazantenfilet per persoon
  • 200 g gehakt
  • 50 g pistachenoten
  • 1 groene kool
  • crépinette

Voor de peterseliecrème:

  • 100 g mascarpone
  • 1 bussel peterselie

Voor de maïscrème:

  • 850 g maïs (in blik)
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas

(voor 4 pers.)

Hoe bereidt u het hoofdgerecht?

  • Maak de fazantenfilets schoon. Leg elke filet tussen 2 vellen plasticfolie en sla ze plat met een houten hamer of steelpan.
  • Snij de nerven uit de bladeren van de groene kool. Blancheer ze kort in kokend en goed gezouten water. Blus ze onmiddellijk in ijswater.
  • Leg een crépinette open op het werkvlak en leg hierop een blad groene kool. Kruid dit met peper en zout. Leg er dan de fazantenfilet op. Herhaal voor elke filet.
  • Hak de pistachenoten fijn. Meng ze met het gehakt en breng op smaak.
  • Leg de mengeling op de fazantenfilets. Rol elke filet samen met het mengsel op tot een roulade.
  • Pak elke roulade in met de plasticfolie en daarna met aluminiumfolie. Blancheer de roulades 16 min.
  • Pak de roulades uit en bak ze mooi bruin aan vóór het serveren.

(bereidingstijd: 25 min.)

Hoe bereidt u de peterseliecrème?

  • Hak de peterselie fijn.
  • Breng de fijngehakte peterselie in een blender samen met 30 g mascarpone. Laat de blender 5 min. draaien op de hoogste stand.
  • Voeg vervolgens de rest van de mascarpone toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de crème in een spuitzak om uw gerecht feestelijk te dresseren.

(bereidingstijd: 10 min.)

Hoe bereidt u de maïscrème?

  • Doe de maïskorrels in een blender. Laat de blender 10 minuten draaien op de hoogste stand.
  • Wrijf het bekomen mengsel door een fijne zeef.
  • Warm het mengsel op en voeg er de Parmezaanse kaas bij.
  • Voeg kippenbouillon toe om de gewenste dikte te bekomen.

(bereidingstijd: 15 min.)

Uw gerecht dresseren?

Dresseer de fazantenroulade op een bord samen met de crème van peterselie en van maïs. Tip: Serveer met amandelkroketjes.

Close
      Bob logo

      Vias institute cvba-so, Haachtsesteenweg 1405, 1130 Brussel gebruikt cookies op de BOB-website om uw surfervaring op deze website te analyseren en te verbeteren. Door op 'Verdergaan' te klikken of verder te surfen op deze website, aanvaardt u het gebruik van cookies door Vias institute voor deze doeleinden. Als u meer informatie wenst, kan u ons cookiebeleid lezen.

          U kan meer informatie terugvinden over onze cookies in ons privacybeleid.

          Deze cookies zijn noodzakelijk om de website te doen werken en kunnen niet worden uitgeschakeld.
          Deze cookies verhogen de gebruiksvriendelijkheid van een website door uw keuzes te herinneren (bv. taalvoorkeuren, regio, login).
          Deze cookies verzamelen gegevens over de performantie van een website zoals het aantal bezoekers of de tijd die bezoekers doorbrengen op een webpagina.
          Deze cookies kunnen door adverteerders op onze website worden ingesteld. Ze worden wellicht door die bedrijven gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op deze website of op andere websites te tonen. Ze slaan geen directe persoonlijke informatie op, maar ze zijn gebaseerd op unieke identificatoren van uw browser en internetapparaat. Als u deze cookies niet toestaat, zult u minder op u gerichte advertenties zien.